La Comissió de Sant Jordi us convida a participar en la celebració de la Diada

La Diada de Sant Jordi és un dia on els llibres i les roses, símbols de la cultura i de l’amor, són protagonistes. Un any més, els Franciscans de Sabadell volem posar en valor la cultura. Fer que tots els alumnes, tinguin l’edat que tinguin, aportin el seu granet de sorra a aquesta celebració. També les famílies que així ho desitgin.

Estem convençuts que la literatura, el teatre i la música ens aporten un univers d’emocions i coneixement; ens ajuden a comprendre el món i a nosaltres mateixos i estimulen la creativitat i la imaginació. Per això, durant tot el dia treballarem aquests gèneres.

Estem preparant un conjunt d’activitats que ens agradaria compartir amb vosaltres:

Jocs Florals

L´acte dels Jocs Florals tindrà lloc el dilluns 23 d’abril a les 15:15h a l´església de l´escola. Hi estan convidades totes les famílies.

Les bases del concurs són les següents:

 1. Podran participar en l’edició dels Jocs Florals 2018 tots els alumnes de l´escola. També pares , mares, avis i àvies!!!
 2. Els alumnes/familiars poden elaborar els treballs en català, castellà o anglès.
 3. Les composicions poètiques han de tenir un mínim de 4 versos i un màxim de 25. Les composicions en prosa han de tenir un màxim d’un foli. El tema dels treballs és lliure.
 4. Cada participant podrà presentar una obra.
 • Les composicions dels alumnes es faran a l´escola.
 • Els familiars interessats en participar en els Jocs Florals han d’enviar les seves obres al correu electrònic: secretaria@santfrancesc.cat i detallar a l’assumpte: JOCS FLORALS amb el nom i cognom de l´escriptor/a.

Hauran d´enviar l´escrit abans del dimarts 17 d’abril.

Les categories que tindran un regal -un primer premi, un segon i un accèssit- són:

 • Els més petits (EI). Aquesta categoria participarà amb un dibuix.
 • Infants (1r, 2n i 3r d’EP)
 • Nens/es (4t, 5è i 6è d’EP)
 • Joves (ESO)
 • Adults (pares, mares, avis i àvies de l´alumnat)

També podrem gaudir amb l’actuació de la coral de la nostra escola, la Coral Santa Cecília.

El dia 23 d´abril es farà la lectura i l’entrega de premis a càrrec del jurat a l´església de l´escola i les portes s´obriran per a tothom que vulgui gaudir dels JOCS FLORALS-SANT FRANCESC 2018.

Conta contes i Lectura a la fresca

Al llarg del matí els alumnes d’infantil i primària escoltaran contes i faran Lectura a la Fresca, al pati de l’escola. Serà un moment per compartir el gust per la literatura.

Els familiars dels alumnes d’educació infantil que el dia 23 d’abril al matí vulgueu explicar algun conte a la classe dels vostres fills ho heu de fer saber als tutors abans del 17 d’abril. En el cas de primària, ho heu d’anotar a l’agenda del vostre fill/a. Després, concretareu amb el tutor/a l’horari més adient.

Teatre

La llegenda de Sant Jordi i el Drac

Els alumnes de 3r d’ESO han preparat una versió actualitzada de la Llegenda de Sant Jordi i el Drac que representaran durant el matí per als alumnes d’Educació Infantil i Primària.

Teatre en anglès

Un grup d’alumnes de Primària de diferents classes han preparat una obra en anglès per als més petits de l’escola i per als seus companys d’etapa.

Tallers de Sant Jordi

Els alumnes de primer a tercer d’ESO participaran, a partir de les 11 del matí, en 4 dels 8 tallers que hem preparat i que hauran escollit prèviament: escriptura de micro-relats, elaboració de bosses d’olor, realització de punts de llibre a partir de càpsules de cafè o el pintar un mural a la biblioteca de l’escola, entre d’altres.

Concurs de fotografia

Els alumnes de Secundària que ho desitgin podran participar en un concurs de fotografia. La temàtica de la fotografia és el medi ambient i la natura. Com a escola franciscana estem compromesos amb la cura del nostre entorn i volem potenciar aquest valor.

Heu de fer arribar les vostres fotografies al correu electrònic secretaria@santfrancesc.cat fins el dimecres 18 d’abril. La fotografia guanyadora obtindrà un premi, en aquest cas relacionat amb el cinema.

Revista de l’escola

Al final de la celebració dels Jocs Florals es donarà una revista a cada alumne on podreu veure i llegir els treballs premiats. També hi trobareu una descripció de l’escola i de la feina de l’AMPA que han redactat els alumnes d’ESO.

Us convidem a participar en aquestes activitats, especialment a assistir als Jocs Florals. Entre tots i totes farem que la Diada de Sant Jordi sigui un dia molt especial.

Moltes gràcies,

Comissió de Sant Jordi

Comentaris

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X